Nullás családi házak kivitelezése

Aki nullás- vagy passzívházban él, az hosszú távra tervez. Olyan értékálló épületet hoz létre, amely gazdaságosan, minimális fenntartási költséggel üzemeltethető, és mellette kényelmes, modern, környezetkímélő lakhatást biztosít.

Nullás ház

Nullás ház

Mit jelent a NULLÁS HÁZ? Minimális energiafelhasználással – a kiemelkedő szigetelésnek köszönhetően – egész évben kellemes hőérzet, és folyamatosan friss levegő minden helyiségben. Egyenletes hőmérséklet mellett huzatmentesen, páralecsapódás nélkül komfortos élhetőség. A cél tehát nem más, minthogy olyan házat kapjunk végül, mely légtömör, szabályozott hővisszanyerős szellőztetőrendszerre és villanyfűtésre optimalizált, és a teljes villamos energia ellátásért a nap felel.

Mit jelent a PASSZÍV HÁZ? Az első passzívházat 1990-ben építették Darmstadt-ban. 1996-ban létrehoztak egy intézetet, mely a szabvány minősítésért felelős. Azóta több tízezer passzívház épült,főként Németországban, Ausztriában és Svájcban, valamint a skandináv országokban . Csak azokat a nullás házakat nevezhetjük passzívháznak, melyek megfelelnek a darmstadti Passzívház Intézet (Passivhaus Institut) hivatalos minősítési rendszerének.

Passzív ház építés

Nullás ház építés

Miért NULLÁS HÁZAT építsek passzív ház helyett? A passzív házaknak meg kell felelnie a darmstadti Passzívház Intézet (Passivhaus Institut) hivatalos minősítési rendszerének, ebből kifolyólag az áruk is igen magas. Mi olyan nullás házakat építünk, melyek energetikailag és gépészetileg ugyanolyanok, mint a passzív házak. A minősítés megspórolásával – minőségben NEM!- jóval költséghatékonyabban megépíthetők.

Igen, ma már lehetséges ilyen házakat építeni. Sőt, építési költségük alig magasabb, mint az eddig megszokott szerkezetű házat építene. Az épületbe kerülnek új (nem is olyan új…) gépészeti megoldások, mint a szabályzott hővisszanyerős szellőztetés és kerül rá sok-sok napelem is. Mégsem lesz drágább, mert ezek kiváltják, megspóroljuk a hagyományos gáz fűtést és a teljes hagyományos vizes padlófűtést, radiátorokat, kéményt, gázbekötést, engedélyeztetést stb. Ezeknek az árából kerül beépítésre az új technológia a villanyfűtéssel, szabályozott hővisszanyeréssel, és ezeknek és a ház a villany fogyasztását már megfelelő mennyiségű napelemmel ki lehet váltani, meg lehet termelni. A napelemek működésénél leírt engedélyeztetett ad-vesz mérő órán keresztül, a nyáron többlet termelt áramot használjuk el télen fűtésre. Ha jól terveztük meg akkor ezek egyenlege szintén kiegyenlíti egymást, azaz nincs villany és fűtés számla sem. Természetesen ehhez feltétlenül szükséges az jó épület hőszigetelése, jó nyílászárók, födém és aljaz szigetelés is. Az általunk épített házak légtömörségét lemérjük és dokumentáljuk.

Nullás ház szigetelés

Nullás ház szigetelés

Nullás ház építésénél oda kell figyelni:
  • Megfelelő tájolásra, hogy napelemes rendszerrel a maximális napenergiát ki tudjuk nyerni
  • Hőszigetelésre
  • Hőhídmentes szerkezetek
  • Hőszigetelt ablakok
  • Szellőztető berendezés hőcserélővel

Passzív ház nullás ház

Nullás ház építése

A ház energetikai lényegét megpróbáltam leírni röviden, de az Ön igényéhez igazítani egy ilyen épületet azért egy nagyobb és hosszabb lélegzetvételű történet. Ehhez mindenképp keressen minket egy személyes találkozóra, hogy megtervezhessük az Ön házát is! Az egésznek az a lényege – és a célunk is -, hogy mindenki arra költse a megkeresett pénzét amire szeretné, ne pedig az állandó rezsire. Ha kétsége lenne ennek megvalósíthatóságával kapcsolatban kérem hívjon bizalommal, mert mind új, mind régi házra van referenciánk, amit be is tudunk mutatni. Jelenleg a saját irodaházunk építése is folyamatban van, amely szintén ennek az épületeknek az bemutatására fog szolgálni! Cégünk vállal ilyen „nullás házak” teljes kivitelezését garanciával. Érdemes az egész kivitelezést egy kézbe adni, hogy a megfelelő rétegrendeket garanciával be tudjuk tartani.

Azért mindent mi sem tudunk, az víz és csatornadíjat, telefon, internet és Tv számlák kiváltásán még dolgozunk, amint van megoldásunk osztjuk 🙂

Ha Önt is érdekli a nullás házak mikéntje, keressen bennünket bizalommal weboldalunkon található elérhetőségeink bármelyikén!

Építési referenciák